Demping in onze gasveren

Onze Brimotech gasveren zijn voorzien van een bepaalde hoeveelheid (FDA) olie. Deze olie is niet alleen voor afdichting en smering, maar met name om de demping in uitgaande slag te kunnen controleren. Wanneer de olie bij uitgaande beweging van de zuigerstang zich tussen de zuiger en afdichting bevindt, zal de uitschuifsnelheid van de zuigerstang op een bepaald moment gedempt worden.

De constructie van de zuiger, hoeveelheid olie en viscositeit van de olie bepalen de karakteristiek van deze demping. Deze demping is noodzakelijk om het schokken en stoten van de applicatie tegen te gaan. Om een juiste demping te verkrijgen is het noodzakelijk de gasveer met de cilinder naar boven te monteren.

Dynamische demping

Naast de zogeheten oliedemping kunnen wij alle gasveren voorzien van een dynamische demping. Deze soort demping is niet afhankelijk van de inbouwpositie en kan zelfs functioneren in een horizontale inbouw.

De gasveren met een dynamische demping zijn vaak speciaal ontwikkeld voor bescherming van kwetsbare producten zoals technische machines en medische apparatuur.

Splitting Piston

Door middel van een zuiger kan de olie en gas van elkaar worden gescheiden, waardoor over de gehele slag (ongeacht de positie van de gasveer) een bepaalde snelheid en demping gerealiseerd kan worden.Zo kan de functie van gasveer en demper in één onderdeel geproduceerd worden.

Benieuwd welk product u het beste kunt toepassen in uw systeem? Geef uw wensen aan ons door en wij maken een berekening op maat voor u. Vul onderstaand contactformulier in of neem contact met ons op via +31 0320 769 103.