Demping

Onze gasveren zijn voorzien van een bepaalde hoeveelheid olie. Deze olie is niet alleen voor afdichting en smering, maar met name om de demping in uitgaande slag te kunnen controleren. Wanneer de olie bij uitgaande beweging van de zuigerstang zich tussen de zuiger en afdichting bevindt zal de uitschuifsnelheid van de zuigerstang op een bepaald moment gedempt worden. De constructie van de zuiger, hoeveelheid olie en viscositeit van de olie bepalen de karakteristiek van deze demping.

Deze demping is noodzakelijk om het schokken en stoten van de applicatie tegen te gaan. Om een goede demping te verkrijgen is het noodzakelijk de gasveer met de cilinder naar boven te monteren.

Naast de zgn oliedemping kunnen wij alle gasveren voorzien van een dynamische demping. Deze soort demping is niet afhankelijk van inbouwpositie en kan zelfs functioneren in een horizontale inbouw.

Neem contact op met Brimotech voor advies op maat

Benieuwd naar de mogelijkheden van de diverse dempingen? Neem gerust contact met ons op. We adviseren u graag.

Benieuwd welk product u het beste kunt toepassen in uw systeem? Geef uw wensen aan ons door en wij maken een berekening op maat voor u. Vul onderstaand contactformulier in of neem contact met ons op via +31 0320 769 103.