Over Brimotech

Gasveren en dempers sinds 1968. Brimotech Solutions is 1 januari 2011 opgericht als engineering bureau binnen de mechanica.
“Alles wat kan of zou moeten kunnen bewegen” is onze specialiteit. Vanuit dit specialisme binnen de mechanica is het contact met Vapsint ontstaan. Vapsint is een van Europa’s grootste fabrikanten van gasveren en dempers uit staal en RVS316L. Steeds vaker deden beide bedrijven een beroep op elkaars expertise wat is uitgegroeid tot de intensieve samenwerking zoals wij deze nu kennen.

Half 2012 hebben beide bedrijven besloten deze samenwerking verder te intensiveren, en is het partnership met Vapsint s.r.l. uit (Noord) Italië gesloten. Het doel van dit partnership was de verkoop en ondersteuning voor de Noord Europese klanten vanuit Nederland te organiseren. Inmiddels doet Brimotech samen met Vapsint de gehele ontwikkeling van gasveren, dempers en aanverwante producten. Voor onze opdrachtgevers hebben wij naast het magazijn in Italie tevens een magazijn in Lelystad ter beschikking om snel te kunnen leveren. Daarnaast hebben wij de mogelijkheid diverse configuraties in Lelystad op te bouwen om zo flexibel mogelijk te zijn.

Dit partnership is tevens de grote kracht van Brimotech. Wij zijn geen eenvoudige distributeur, maar een bedrijf welke de beste oplossing voor elke applicatie ontwikkelt in directe samenwerking met de opdrachtgever en onze productie. Hierdoor zijn de lijnen zeer kort en kunnen wij snel schakelen. Onze opdrachtgevers kunnen bij ons terecht met een eenvoudige schets of een volledig uitgewerkt 3D assembly. Beide kunnen wij omzetten in een pasklare oplossing binnen een zeer gering tijdsbestek.

Indien gewenst sturen wij uw complete assembly in STEP, IGES of SLDASM retour voorzien van alle details, specificaties en partnummers.Onze eigen engineering in Lelystad staat in direct contact met de design- en productie engineers in Italië middels oa SolidWorks software.

Naast de ontwikkeling en levering van de gasveren en dempers, kunt u uiteraard nog steeds bij ons terecht voor ondersteunende diensten binnen de engineering en ontwikkeling voor diverse systemen, naast onze gasveren en dempers.

Neem contact op met Brimotech voor advies op maat

Benieuwd naar de mogelijkheden om samen het beste resultaat te behalen of heeft u een vraag over onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op. We adviseren u graag.

Benieuwd welk product u het beste kunt toepassen in uw systeem? Geef uw wensen aan ons door en wij maken een berekening op maat voor u. Vul onderstaand contactformulier in of neem contact met ons op via +31 0320 769 103.