Tandem gasveren

De tandem gasveren worden ingezet bij relatief grote of zware luiken en kleppen. Omdat er bij deze tandem gasveren sprake is van twee afzonderlijke cilinders kan deze gasveer twee verschillende krachten leveren. Voor een zwaar luik zal bij openen een veel grotere kracht nodig zijn dan wanneer het luik gesloten dient te worden.

Hiervoor zijn tandem gasveren voor luiken uitermate geschikt.

Onze tandem gasveren voor luiken kunnen zowel in staal als RVS 316 geleverd worden tot een slaglengte van ca. 800mm.
De meest voorkomende diameters zijn Ø22 / Ø28 / Ø40, maar ook de kleinere diameters zijn als tandem te produceren.

Voor alle overige mogelijkheden en specificaties kunt u ons contacteren.
Tanden gasveer voor luik

Veelgestelde vragen over gasveren voor luiken

We ontvangen regelmatig dezelfde vragen over onze tandem gasveren. We zetten ze graag beantwoord voor u op een rij.

Welke gasveer heb ik nodig?

Gasveren worden overal toegepast, zoals op schepen, windmolens, landbouwvoertuigen en kliko ombouw. Doordat ze zo breed toepasbaar zijn, is het soms lastig om te bepalen welk type gasveer u nodig heeft voor uw luik. Bij Brimotech laat u kosteloos en vrijblijvend uw gasveer berekenen, zodat we voor u kunnen bepalen welk type gasveer u nodig heeft.

Waar moet ik op letten bij het monteren van een gasveer?

Bij het plaatsen van uw gasveer moet u erop letten dat de zuigerstang zoveel mogelijk naar beneden wijst. Op die manier blijft de afdichting gesmeerd, wat ten goede komt aan de levensduur. Ga daarnaast voorzichtig met de stang om, zodat hij niet beschadigt. Als hij beschadigt, kan de afdichting snel stukgaan, waardoor het gas uit de gasveer loopt en hij niet meer werkt. Zorg verder dat uw gasveer enkel in de lengterichting beweegt en niet in de dwarsrichting. Belasting in de dwarsrichting zorgt dat hij snel kapot gaat. Met een kogelgewricht verkleint u dit risico aanzienlijk.

Benieuwd welk product u het beste kunt toepassen in uw systeem? Geef uw wensen aan ons door en wij maken een berekening op maat voor u. Vul onderstaand contactformulier in of neem contact met ons op via +31 0320 769 103.