Extra maatwerkopties gasveren

Aangezien onze productie grotendeels bestaat uit het ontwikkelen en produceren van gasveer specials zijn er zeer veel mogelijkheden om de gasveren geheel naar de gewenste specificatie te produceren of diverse mogelijkheden als optie toe te voegen. Dit alles met als doel de gasveer te optimaliseren voor de betreffende toepassing.


 • Dynamische demping

  Een speciaal gevormde groef in de cilinder zorgt voor een gelijkmatige demping. We kunnen de gasveer zo in elke gewenste positie inbouwen met behoud van demping. Zelfs voor horizontale toepassingen zoals deuren kunnen wij een juiste type dynamische demping realiseren. Middels deze techniek heeft de gasveer altijd een demping ongeacht de inbouwpositie. Nagenoeg al onze gasveren kunnen we produceren in een dynamische demping uitvoering.

   


 • Wrijving

  Normaal gesproken wil men een gasveer met zo min mogelijk wrijving, echter voor bepaalde toepassingen is een bepaalde hoge interne wrijving gewenst. De interne wrijving passen we aan om de gasveer volledig af te stemmen op uw applicatie. Ook dit kunnen we klantspecifiek leveren.


 • Specifieke demping(en)

  Op basis van uw wensen ontwikkelen we de gewenste snelheid en vertraging, zowel bij de ingaande als uitgaande slag.

   


 • FDA approved oil

  Het is mogelijk om uw gasveer te voorzien van FDA approved olie. Dit is voornamelijk interessant voor de voedselverwerkende industrie.

   


 • Lock in | Lock out

  Een intern mechanisme dat de gasveer bij geheel uit- of inschuiven blokkeert. Door middel van een volledig in de cilinder weggewerkt blokkeersysteem kan de gasveer/demper in volledig in- of volledig uitgeschoven stand automatisch vergrendelen. Met een simpele druk op de gasveer zal deze direct ontgrendelen.

   


 • Rod Lock

  Mechanische vergrendeling van de gasveer in elke positie. Deze lock is ontwikkeld om de gasveer in elke stand te kunnen blokkeren en is uitsluitend in RVS316 te leveren.

   


 • Viton afdichtingen

  Zeer geschikt bij extreem hoge temperaturen en/of agressieve omgevingen. Wanneer de gasveer wordt blootgesteld aan reinigingsmiddelen of hogere temperaturen kunnen we de gasveer voorzien van Viton afdichtingen. Dit is standaard bij onze RVS 316 gasveren.

   


 • VB Lock

  Mechanische blokkering bij een volledig uitgeschoven gasveer. Dit blokkeersysteem is ontwikkeld om de gasveer in volledig uitgeschoven positie mechanisch te blokkeren. Zowel in staal als RVS 316 te leveren voor de diameters Ø19/08 en Ø22/10 en toe te passen op nagenoeg alle (standaard) gasveren.

   


 • Protection tube

  Extra bescherming van de zuigerstang tegen mechanische beschadigingen.

   


 • Stofkap

  Extra beschermkap voor de afdichting. Tevens te gebruiken als schraper.

   


 • Ventiel

  Met name voor prototypes is een ventiel zeer handig, het aanpassen van de kracht kunnen wij in Lelystad op eigen ontwikkelde digitale machines voor u doen. Zowel onze stalen als RVS 316 gasveren kunnen we voorzien van dit ventiel.

   

 • Gekleurde gasveren

  Kleuren

  Indien gewenst leveren we gasveren in afwijkende kleuren. Onze standaard kleuren zijn RAL 9005 en RAL 9006 (zwart en ALU/wit). Op aanvraag zijn diverse andere kleuren mogelijk.

   


 • Tandem gasveren

  De tandem gasveren worden ingezet bij relatief grote of zware luiken en kleppen. Omdat er bij deze tandem gasveren sprake is van twee afzonderlijke cilinders kan deze gasveer twee verschillende krachten leveren. Voor een zwaar luik zal bij openen een veel grotere kracht nodig zijn dan wanneer het luik gesloten dient te worden. Hiervoor zijn tandem gasveren voor luiken uitermate geschikt.

  Meer over de tandem gasveren


 • Anti Tear

  De Anti Tear gasveer is een slimme vinding op het beschermen van de gasveer op trekbelastingen. Het bestaat uit een gasveer waarvan de cilinder geen aansluiting heeft. Deze gasveer is in de passende Anti Tear cilinder te plaatsen waardoor de gasveer alleen op druk belast kan worden. Bij een beweging van de applicatie groter dan de maximale lengte van de gasveer zal de Anti Tear cilinder alleen verschuiven op de gasveer waardoor de gasveer nooit op trek belast kan worden. Daarnaast zijn er situaties waarbij de toepassing als veiligheid een grotere openingshoek moet kunnen maken dan alleen met de gasveer te realiseren is.

   


 • Hybride

  Wij hebben de mogelijkheid zogenaamde hybride gasveren te produceren. Dat wil zeggen een stalen cilinder en een RVS 316 zuigerstang of visa versa. De juiste combinatie van materialen hangt af van de uiteindelijke functie van deze gasveer.

Benieuwd welk product u het beste kunt toepassen in uw systeem? Geef uw wensen aan ons door en wij maken een berekening op maat voor u. Vul onderstaand contactformulier in of neem contact met ons op via +31 0320 769 103.