Gasveren specials & opties

Aangezien onze productie grotendeels bestaat uit het ontwikkelen en produceren van gasveer specials zijn er zeer veel mogelijkheden om de gasveren geheel naar de gewenste specificatie te produceren of diverse mogelijkheden als optie toe te voegen.

VB Lock

Dit blokkeersysteem is ontwikkeld om de gasveer in volledig uitgeschoven positie mechanisch te blokkeren. Zowel in staal als RVS316 te leveren voor de diameters Ø19/08 en Ø22/10 en toe te passen op nagenoeg alle (standaard) gasveren.

FDA olie

Voor de voedselverwerkende industrie kunnen we de (RVS316) gasveren voorzien van FDA approved olie.

Viton afdichtingen

Wanneer de gasveer wordt blootgesteld aan bv reinigingsmiddelen of hogere temperaturen kunnen we de gasveer voorzien van Viton afdichtingen. Dit is standaard bij onze RVS316 gasveren.

Ventiel

Met name voor prototypes is een ventiel zeer handig, het aanpassen van de kracht kunnen wij in Lelystad op eigen ontwikkelde digitale machines voor u doen. Zowel onze stalen als RVS316 gasveren kunnen we voorzien van dit ventiel.

(Bescherm) pijp

Beschermt de zuigerstang tegen fysieke belastingen van buitenaf.

(Stof) kap

Beschermt de geleiding/afdichting tegen stof en vuil.

Dynamische demping

Al onze gasveren kunnen we produceren in een zgn dynamische demping uitvoering. Middels deze techniek heeft de gasveer altijd een demping ongeacht de inbouwpositie. Zelfs voor horizontale toepassingen zoals deuren kunnen wij een juiste type dynamische demping realiseren.

Lock-in / Lock-out.

Door middel van een volledig in de cilinder weggewerkt blokkeersysteem kan de gasveer/demper in volledig in- of volledig uitgeschoven stand automatisch vergrendelen. Met een simpele druk op de gasveer zal deze direct ontgrendelen.

Rod Lock

Deze lock is ontwikkeld om de gasveer in elke stand te kunnen blokkeren en is uitsluitend in RVS316 te leveren.

Kleuren

Onze standaard kleuren zijn RAL9005 en RAL9006 (Zwart en ALU/wit). Op aanvraag zijn diverse andere kleuren mogelijk.

Wrijving

Normaal gesproken wil men een gasveer met zo min mogelijk wrijving, echter voor bepaalde toepassingen is een bepaalde hoge interne wrijving gewenst. Ook dit kunnen we klantspecifiek leveren.

Hybride

Wij hebben de mogelijkheid zogenaamde hybride gasveren te produceren. Dat wil zeggen een stalen cilinder en een RVS316 zuigerstang. De juiste combinatie van materialen hangt af van de uiteindelijke functie van deze gasveer.

 

Neem contact op met Brimotech voor advies op maat

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze specials of heeft u een vraag over onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op. We adviseren u graag.

 

Daag ons uit de ultieme gasveer voor u te produceren!

Benieuwd welk product u het beste kunt toepassen in uw systeem? Geef uw wensen aan ons door en wij maken een berekening op maat voor u. Vul onderstaand contactformulier in of neem contact met ons op via +31 0320 769 103.