Gasveren

Gasveren vindt u in een groot aantal toepassingen, zoals fietsenstallingen, meubels, landbouwvoertuigen, schepen etc. Bij Brimotech zijn we dagelijks bezig met de ontwikkeling, productie en advisering van en over dempers en gasveren (op maat). Wilt u weten welke gasveren u het beste kunt toepassen in uw systeem? Geef uw wensen aan ons door en wij maken een berekening voor u. Dankzij onze eigen engineering in Lelystad en de exclusieve samenwerking met gasveren producent Vapsint, zijn we in staat om de juiste oplossing te bieden voor iedere toepassing.

  • Brimotech is specialist in gasveren met ruim 40 jaar ervaring
  • Gasveren op maat voor iedere toepassing, in staal en RVS316
  • Ook berekening van de juiste gasveer

Meer weten over onze gasveren of wilt u een offerte ontvangen? Neem contact met ons op via 0320 769 103 of stuur een e-mail naar info@brimotech.nl.

Gasveren op maat

Bij Brimotech leveren we gasdrukveren volledig op maat en op basis van uw wensen en eisen. Het is mogelijk om diverse opties aan de gasveren toe te voegen. Denk hierbij aan gasveren met anti-tear cilinder of intern blokkeersysteem,  wrijvingsgasveren en verschillende afdichtingen. Onze gasveren worden standaard geleverd in de kleur zwart, maar indien gewenst is het mogelijk de gasveren in andere kleuren te leveren.

Lees meer

Aanbod gasveren

Onze standaard gasveren zijn voorzien van een zwart gelakte stalen cilinder en een hard verchroomde zuigerstang. Door de vele bevestigingsmogelijkheden is vrijwel iedere configuratie mogelijk. Wanneer uw toepassing vraagt om een specifieke bevestiging, kunnen we dit voor u engineeren, produceren en leveren. We hebben zowel blokkeerbare als niet-blokkeerbare gasveren in het assortiment. Daarnaast bieden we gasveren in RVS316, elektrolytisch gepolijst.
Bekijk hieronder ons aanbod gasveren.

 

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Brimotech Solutions BV
Artemisweg 105c
8239DD Lelystad
0320 769 103
info@brimotech.nl

Wat is een gasveer?

Een gasveer is een hydropneumatisch verstelelement met een cilinder, een zuigerstang en een zuiger. De gasveer is gevuld met stikstof en wordt afgesloten door een speciaal afdichtings- en geleidingssysteem. Doordat de stikstof wordt samengedrukt, ontstaat er een verende beweging.

Hoe werkt een gasveer?

Een gasveer bestaat uit een cilinder (C) en een zuigerstang (S) waaraan de zuiger (P) bevestigd is. Wanneer de zuigerstang met zuiger in de cilinder gedrukt wordt, verplaatst de stikstof zich via speciale kanalen van kamer (B) naar kamer (A). Door het aanpassen van deze kanalen, kunnen we het gedrag van de gasveer, zoals snelheden en dempingen, afstellen. De druk in beide kamers is gelijk, waardoor het verschil in oppervlakte van de zuiger aan zijde (A) en zijde (B) ervoor zorgt dat de zuigerstang altijd uit de cilinder wordt gedrukt. Deze reactie levert de kracht van de gasveer. Lees meer over de werking van gasveren of vraag een vrijblijvende gasveer berekening aan.

Doorsnede gasveer

Gasveer berekenen

Om de juiste gasveer voor uw toepassing te kiezen, moet er allereerst een berekening worden gemaakt. De berekening zelf is relatief eenvoudig, maar omdat het zwaartepunt van ieder systeem continu verandert met de hoekverdraaiing, is het berekenen van gasdrukveren toch een ingewikkelde klus. Bekijk onze pagina met een uitleg van de gasveer berekening of laat ons de berekening voor u uitvoeren. Dit is kosteloos wanneer u de gasveren vervolgens bij ons bestelt. Neem contact op voor de mogelijkheden of vul het gasveer formulier in. Heeft u de toepassing als 3D-bestand? U kunt deze naar ons mailen samen met uw wensen en eisen. Geef het zwaartepunt en gewicht ten opzichte van het scharnierpunt aan in een gesloten situatie als bijlage. Ook bij het toesturen van een Pack&Go is het van belang dat alle materialen juist zijn toegewezen om het juiste zwaartepunt te kunnen genereren.

Tips gasveren

Onze gasveren worden gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor ze zeer duurzaam zijn. Om de levensduur van uw gasveren te verlengen, kunt u de volgende tips opvolgen.

  1. Smeer geen verf, vet of olie op de zuigerstang
  2. Belast de gasveer alleen in de richting van de as
  3. Belast de gasveer niet op trek
  4. De gasveren zijn geschikt voor temperaturen tussen -30°C en +80°C
  5. Gebruik gasveren nooit zomaar als demper
  6. Vraag ons altijd om advies wanneer u twijfelt over het juiste gebruik van de gasveer

Bekijk onze pagina met tips voor meer nuttige adviezen.

Contact met Brimotech

Heeft u een vraag  over onze gasveren of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Benieuwd welk product u het beste kunt toepassen in uw systeem? Geef uw wensen aan ons door en wij maken een berekening op maat voor u. Vul onderstaand contactformulier in of neem contact met ons op via +31 0320 769 103.