Gasveren

Bij Brimotech Solutions BV leveren we gasveren volledig op maat op basis van uw wensen en specificaties. Met deze klantspecifieke oplossingen, Europese productie, eigen engineering in Lelystad en de exclusieve samenwerking met gasverenproducent Vapsint in Italië kunnen we de unieke behoeften van diverse branches begrijpen en de juiste oplossing bieden.

Wilt u weten welke gasveren u het beste kunt toepassen in uw applicatie? Geef uw wensen aan ons door en wij maken een berekening voor u.

Gasveren op maat

Door gebruik te maken van klantspecifieke gasveren kunnen wij voldoen aan de unieke behoeften van verschillende branches, zoals de jachtbouw, voedselverwerkingsindustrie, fietsparkeersystemen en zonweringsystemen. Dit stelt ons in staat om producten te leveren die specifiek zijn afgestemd op de vereisten en specificaties van elke klant.

Het is mogelijk om diverse extra opties aan de gasveren toe te voegen. Denk hierbij aan gasveren met Anti Tear cilinders, intern blokkeersysteem, wrijvingsgasveren en verschillende afdichtingen. Maatwerk zorgt voor meer veiligheid en minder slijtage aan de gasveer en andere componenten met als resultaat een perfect systeem.

 • Elektrolytisch gepolijst RVS 316
 • Wrijvingsmogelijkheden
 • Viton® afdichtingen
 • Extra olieafdichting
 • Aflaat- vulventiel
 • Laserprintcodering
 • Etc.

Aanbod gasveren

Onze standaard gasveren zijn voorzien van een zwartgelakte stalen cilinder en een hard verchroomde zuigerstang. Onze stalen gasveren worden standaard geleverd in de kleur zwart (RAL 9005), de RVS 316 is standaard elektrolytisch gepolijst en voorzien van Viton afdichtingen. We hebben zowel blokkeerbare als niet-blokkeerbare gasveren in het assortiment.

Door de ruime keuze in aansluitdelen is vrijwel iedere configuratie mogelijk. Wanneer uw toepassing daarnaast vraagt om een specifieke bevestiging, kunnen we dit voor u engineeren, produceren en leveren. Bekijk hieronder ons aanbod gasveren.
Bekijk hieronder ons aanbod gasveren.

 

 

Hoe werkt een Brimotech gasveer?

Onze gasveer bestaat uit een cilinder (C) en een zuigerstang (S) waaraan de zuiger (P) bevestigd is. Wanneer de zuigerstang met zuiger in de cilinder gedrukt wordt, verplaatst de stikstof zich via speciale kanalen van kamer (B) naar kamer (A). Door het aanpassen van deze kanalen, kunnen we het gedrag van de gasveer, zoals snelheden en dempingen, afstellen. De druk in beide kamers is gelijk, waardoor het verschil in oppervlakte van de zuiger aan zijde (A) en zijde (B) ervoor zorgt dat de zuigerstang altijd uit de cilinder wordt gedrukt. Deze reactie levert de kracht van de gasveer. Lees meer over de werking van gasveren of vraag een vrijblijvende gasveer berekening aan.

Doorsnede gasveer

Gasveer berekenen bij maatwerk

Om de juiste gasveer voor uw toepassing te kiezen, moet er allereerst een berekening worden gemaakt. De berekening zelf is relatief eenvoudig, maar omdat het zwaartepunt van ieder systeem continu verandert met de hoekverdraaiing, is het berekenen van gasdrukveren een ingewikkelde klus, waarbij expertise komt kijken.

Bekijk onze pagina met een uitleg van de gasveer berekening of laat ons de berekening voor u uitvoeren. Dit is kosteloos wanneer u gasveren bij ons afneemt.

Wat hebben wij van u nodig bij het berekenen van een gasveer op maat? Heeft u de toepassing als 3D-bestand, mail deze dan samen met uw wensen en specificaties. Geef vervolgens het zwaartepunt en gewicht ten opzichte van het scharnierpunt aan in een gesloten situatie als bijlage. Ook bij het toesturen van een Pack&Go is het van belang dat alle materialen juist zijn toegewezen om het juiste zwaartepunt te kunnen genereren. Neem contact op voor de mogelijkheden of vul het gasveer formulier in.

Onze Brimotech belofte op een rij:

 • Klantspecifieke oplossing voor elk systeem;
 • Jarenlange ervaring in mechanica;
 • Gasveren op basis van uw wensen en specificaties;
 • Eigen 3D-engineering;
 • Wij nemen de berekening uit handen;
 • Levering binnen 24 uur in Nederland mogelijk, indien op voorraad in ons eigen magazijn.

Benieuwd welk product u het beste kunt toepassen in uw systeem? Geef uw wensen aan ons door en wij maken een berekening op maat voor u. Vul onderstaand contactformulier in of neem contact met ons op via +31 0320 769 103.