Gastrekveren

Gastrekveren vindt u in onder andere fietsenstallingen, kasten, oprijplaten, uitklapbare bureaus, jachtbouw en industriële machines. Omdat we het belangrijk vinden dat onze klanten de beste kwaliteit gastrekveren gebruiken, ontwikkelen we onze producten elke dag door. Onlangs hebben we in samenwerking met Vapsint s.r.l. nieuwe gastrekveren ontwikkeld. Dit nieuwe type gastrekveer ontwikkelen we met de “bestaande” technieken en produceren we met het huidige machinepark. Hierdoor is de kostprijs relatief laag in vergelijking met andere gastrekveren. Koop gastrekveren bij Brimotech, omdat:

  • we dé specialist zijn in gasveren met ruim 40 jaar ervaring;
  • we gasveren op maat maken voor iedere toepassing, in staal en RVS316;
  • we een berekening maken om tot de juiste gastrekveer voor uw toepassing te komen.

Wilt u meer weten over gastrekveren of wilt u een offerte ontvangen? Neem contact met ons op via 0320 769 103 of stuur een e-mail naar info@brimotech.nl.

Aanbod gastrekveren

RVS gastrekveer arrow | Brimotech Solutions

 

Gastrekveren op maat

Bij Brimotech maken we gasdrukveren volledig op maat voor elke gewenste toepassing. U heeft daarbij de mogelijkheid om verschillende opties aan de gasveren toe te voegen.

Gastrekveer berekenen

Niet elke gasveer is geschikt voor elke toepassing. Daarom dient u een berekening te maken, voordat u gastrekveren aanschaft. De berekening an sich lijkt vrij eenvoudig, maar het zwaartepunt van ieder systeem verandert met de hoekverdraaiing. Dit maakt de berekening toch een stuk ingewikkelder. Bekijk meer informatie en een uitleg van de gasveer berekening. Liever de berekening door ons laten uitvoeren? Dat kan kosteloos als u de gastrekveren bij ons afneemt. Neem voor meer informatie over de berekening contact met ons op.

Heeft u de toepassing als 3D-bestand beschikbaar? Dan kunt hem naar ons mailen. Vergeet daarbij niet uw wensen en eisen toe te voegen. Daarnaast is het belangrijk om het zwaartepunt en gewicht ten opzichte van het scharnierpunt aan te leveren in een gesloten situatie als bijlage.

Veelgestelde vragen

Verliest een gastrekveer zijn gas?

Ja, gedurende zijn levensuur verliest een gastrekveer heel langzaam wat stikstof. De trekkracht van de gastrekveer neemt dus heel langzaam wat af.

Heb ik onderhoud aan een gastrekveer?

Nee, u heeft geen onderhoud aan een gastrekveer. U hoeft de zuigerstang dus ook niet te smeren met olie.

Heeft temperatuur invloed op de kracht van de gastrekveer?

Ja, temperatuur heeft invloed op de trekkracht van een gastrekveer. We vullen de gastrekveren bij een temperatuur van 20 °C en meten daarbij ook  de beginkracht van de veer. De trekkracht daalt of stijgt met ongeveer 3-3,5% per 10°C. Hoe lager de temperatuur, hoe zwakker de trekkracht en andersom. De gastrekveren werken optimaal in een temperatuur tussen de -30° C en +80° C.

Benieuwd welk product u het beste kunt toepassen in uw systeem? Geef uw wensen aan ons door en wij maken een berekening op maat voor u. Vul onderstaand contactformulier in of neem contact met ons op via +31 0320 769 103.