Nieuws

Brimotech blijft groeien!

Gezien onze gezonde groei met name op de Duitse markt zal per 1 september 2016 Brimotech Solutions BV officieel en exclusief worden vertegenwoordigt door Pneuvatec GU uit Hamburg.

“Als de vraag naar onze producten blijft groeien moet onze organisatie meegroeien om de juiste ondersteuning te kunnen blijven bieden”. We kunnen in Lelystad verder uitbreiden of we zoeken een partner met de juiste ervaring die de juiste taal spreekt en lokaal aanwezig is. We hebben voor het laatste gekozen om nog sneller de gevraagde service te kunnen bieden aan onze klanten.
Pneuvatec GU is een relatief kleine organisatie waar de juiste kennis betreffende gasveren en dempers grotendeels aanwezig is. Daarnaast zal de technische afdeling van Brimotech geregeld in Hamburg aanwezig zijn om samen de diverse projecten aan te pakken.

Pneuvatec is zeer strategisch gelegen in het Noorden van Hamburg van waaruit de Noord Duitse Industrie bedient zal worden.

Pneuvatec

Pneuvatec UG
Essenerstraße 4
22419 Hamburg
T: +49(0) 40 60928718
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

FDA approved quality.

Sinds eind 2014 hebben wij onze FDA gasveer al in het programma. Met name voor de voedselverwerkende industrie is dit een belangrijk item. Hierdoor zien wij vanaf begin 2015 een forse stijging van de vraag naar dit type gasveer en hebben wij onze productie reeds uitgebreid.
Momenteel kunnen wij elke gasveer en/of demper produceren waarbij gebruik wordt gemaakt van de FDA approved olie.
Veelal is deze FDA mogelijkheid in combinatie met een RVS316 gasveer waarbij deze gasveer standaard electrolytisch gepolijst is, voorzien van Viton afdichtingen en een laserprint codering.
Electrolytisch polijsten doen wij niet omdat het estetisch prachtig is, maar vanwege het reinigen van de oppervlakte. Het materiaal is hierdoor veredeld waardoor de corrosieweerstand nog eens toeneemt maar met name de kans op bacteriegroei tot een minimum beperkt blijft.

RVS FDA3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Gasveren met ventiel.

Brimotech Solutions heeft samen met productiepartner Vapsint S.r.l. een nieuw aflaat/vulventiel voor gasveren ontwikkeld.
Vanaf juni 2014 zijn alle industriële gasdrukveren te voorzien van een aflaat /vulventiel. Het nieuwe systeem is mogelijk voor zowel de stalen als de RVS316L series gasdrukveren in alle diameters. Middels het ventiel kan de kracht op eenvoudige wijze worden aangepast en zodoende is eenzelfde product voor meerdere applicaties geschikt.

Men kan de gasveren bv. bestellen op een, binnen de series geldende, maximale kracht en vervolgens de druk in de gasveer, afhankelijk van de toepassing, aflaten naar de gewenste kracht.

Het ventiel is een doorontwikkeling van de reeds op de markt zijnde “ventielgasveren” waarbij de betrouwbaarheid is verhoogd door betere en de nieuwste soorten afdichtingsmaterialen toe te passen. Zoals u van Brimotech gewend bent worden alle gasveren custom-made geproduceerd.

 Valve RVS3